17 підозр, 15 не підтвердилися, 2 досліджуються: ситуація з COVID-19 на Вінниччині

На території Вінницької області було зареєстровано 17 підозр на COVID-19. Станом на 10 годину 22 березня 2020 року у Вінницькій області лабораторно підтверджених випадків COVID-19 не зареєстровано. Про це повідомляють у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

– Зразки матеріалів від 15-ти захворілих були досліджені на коронавірус SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України», коронавірус не виявлено. Зразки матеріалів від 2-х захворілих досліджуються, – інформують у лабораторному центрі про оперативну ситуацію щодо поширення коронавірусної інфекції на Вінниччині станом на 10 годину 22 березня.

В Україні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 47 (3 з них – летальні) позитивних результатів на COVID-19:   Чернівецька (25), Житомирська (2), Київська (4), Донецька (1),  Івано-Франківська (2), Дніпропетровська (2), Харківська (1), Львівська (1), Тернопільська (1) області та м. Київ (9). 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Серед Європейських країн найбільша кількість випадків даної інфекції зареєстрована в Італії – 53578 (померло 4825), Іспанії – 25496 (померло 1378), Німеччина  22364, Франції – 14459, Швейцарія – 6893 осіб.

В обласному лабораторному центрі МОЗ просять людей дотримуватися самоізоляції. А також нагадують про профілактику захворювання і дотримання стандартних рекомендацій:

– часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

– під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою.

– уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, мінімальна дистанція –  1,5 метра.

– не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.

– якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, невідкладно  зверніться по телефоном до сімейного лікаря та повідомте його попередньою про перебування в продовж останніх 14 днів у країнах де зареєстровані випадки захворювання на COVID-19; – не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Нагадаємо, до 1-ї міської лікарні Вінниці доставили 10 тисяч респіраторів та 100 експрес-тестів на коронавірус.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook