Спорт – це також зброя: вінничанин не потис руку супернику

Завдяки вінницьким силачам Івану Чупринку та Мар’яні Шевчук на міжнародних аренах неодноразово піднімався Державний Прапор України і звучав наш Гімн. “Представляти Україну під час повномасштабної агресії особливо відповідально. Своїми досягненнями ми показуємо, що Україна незламна, вона вистоїть і подолає усі негаразди”, – кажуть пауерліфтери.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Іван Чупринко десятиліття утримує статус найсильнішого жимовика у своїй ваговій категорії. Він – майстер спорту України, 12 разовий чемпіон світу та володар 14 світових рекордів.

Спортсмен сильний не лише тілом, а й духом. Під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з жиму лежачи він проігнорував представника Ірану та двічі не потиснув йому руку. Пауерліфтер продемонстрував свою позицію відносно країни, яка поставляє дрони російським окупантам і цим підтримує агресію проти України.

Іван Чупринко є тренером Мар’яни Шевчук. Силачка пробувала себе у різних видах спорту, але вже дев’ять років як прийшла у пауерліфтинг. Представляє Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Мар’яна Шевчук – Заслужений майстер спорту України. Золота медалістка літніх Паралімпійських ігор у Токіо. У 2021 році встановила світовий рекорд у ваговій категорії до 55 кг, піднявши 133,5 кг, і стала чемпіонкою світу. У 2023-му спортсменка здобула «срібло» Кубка світу з пара пауерліфтингу. А вже цьогоріч Мар’яна додала ще одне «срібло» Кубка світу до своєї колекції нагород.

За словами Мар’яни, представляти Україну під час повномасштабної агресії – особливо хвилююче. «Більшість іноземних представників підходять обійняти чи потиснути руку, оскільки вони співчувають нашій Батьківщині, яка щоденно протистоїть сильному і підступному ворогу», – розповідає спортсменка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook